nuff

Friday, May 16, 2014

Khasiat Daun Durian Belanda


Malam ini saya memetik 10 helai daun durian belanda di belakang rumah. Saya basuh dan rebus. Selepas mendidih biarkan beberapa minit dan kemudian minum. Wah rasanya enak, ada lemak-lemak sedikit. Warna airnya jernih kehijauan.

Khasiatnya nak tahu? Melalui maklumat dari internet, katanya boleh menghindar penyakit kanser dan macam-macam lagi.


Kalau hendak tahu lebih lanjut lagi sila taip sahaja “Khasiat daun durian belanda” dalam internet, banyak sekali maklumat yang anda boleh dapat.

Daun durian belanda yang baru dipetik. Saya pilih daun yang muda.
 
 
Saya minum air durian belanda yang suam. Huh enaknya. Katanya boleh mengubatkan banyak penyakit dan menambah kesihatan badan.
 
Saya masih mencuba dan menyelidik.

Satu lagi kegunaan daun db ini ialah buat mandi serum. Celurkan lebih kurang 10 helai daun db dalam air panas. Biakan 30 minit. Gunakan air rebusan sebagai bilasan akhir seluruh badan. Daunnya yang telah lembut itu dilomorkan ke pipi. Saya telah cuba malam tadi.  Memang rasa 

2 comments:

jusinfiniti said...

...sy ada menjual herba warisan yg mampu menyembuhkan kanser dan pelbagai jenis kanser..tahap 1 tahap 2 tahap 3 tahap 4. insya allah. memusnahkan dan mematikan sel sel kanser.. harga cuma rm180 tetapi herba warisan ini terlalu berkesan dan saya jamin tuan tuan dan puan puan akan terkejut dengan rawatannya yang cepat dan selamat untuk sembuh...daun daun herba warisan terpilih memang tidak akan jumpa di mana mana.percaya lah.. .. .merawat dan membaik pulih...jangan biar sehinga terlewat..jangan biarkan hidup derita..selagi boleh rawat lebih baik di rawat..hutan belantara kita tersembunyi sejuta 1 rahsia...herba ini amat amat mujarab..jangan biar derita membunuh kehidupan anda.ramai yang dah berjaya sembuh dengan produk sy call saya xpun msg xpun wasap sy 0174687570 mohd zuhairi... sy cma bntu membantu...sy tidak sangup tngok org dpn mata sy sengsara xpun di ragut nyawa...penawar nya telah ada...hubungi sy secepat munkin Orang yang tiada penyakit kanser andai nak amal kan herba saya ini pun boleh...jadikan amalan harian untuk menjaga badan dan membuang toksid...orang ada kanser...saya akan membantu merawat hingga sembuh Penawar kanser dan herba: Saya juga akan membantu anda memberi nasihat dan motivasi bagai mana untuk hadapi kanser..cara2 utk bdepan knser..pemakanan..dan nasihat2 utk anda..pada anda kanser adalah petama dalam hidup...pada sy yg dh jumpa ramai pesakit..munkin kita bley bkongsi pendapat n bgai mna hendak merawat sampai sembuh..sy hulur kn tangan pd anda..sambut lh sebelum telambat..ramai pesakit sy sudah sembuh.anda bila lagi....hubungi atau wasup kan saya dengan segera.0174687570 mohd zuhairi NAMA SYARIKAT SAYA.....JUTAWAN HERBS NO PENDAfTARAN SYARIKAT SAYA PG 0346818-W NAMA PEMILIK MOHD ZUHAIRI BIN NOORDIN

Unknown said...

askum... .sye nk tye ubt nie bleh x utk tnggi darah putih.

Post a Comment